Οι νοσοκομειακοί γιατροί άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν «πορεία επιβίωσης», όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

«Τώρα που ανάσανε ο κ. Τσίπρας από τα Μνημόνια και θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη καλό είναι να επισκεφτεί ένα Νοσοκομείο της Μακεδονίας. Επί τρεισήμισι χρόνια ο Πρωθυπουργός δεν επισκέφτηκε ούτε ένα Νοσοκομείο της χώρας. Επισκέπτονται, εγκαινιάζουν με μεγαλοπρέπεια ντουβάρια ΤΟΜΥ σαν να πρόκειται για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου επικράτησε ένταση, καθώς οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να περάσουν. Τελικά, μετά την ένταση που επικράτησε, πέρασαν πέντε μέλη της ΠΟΕΔΗΝ για να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει η συγκέντρωση των ένστολων στον Λευκό Πύργο.

Οι συγκεντρώσεις του Σαββάτου

Τέσσερις είναι οι βασικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο. Στο Άγαλμα Βενιζέλου, καλούν στις 6 το απόγευμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην Καμάρα η προσέλευση των αντιεξουσιαστών,

Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.