Με την προσφώνηση «Γεια σας» στα ελληνικά απευθύνθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρν Ρος στους παρευρισκομένους της δεξίωσης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο της συμμετοχής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ως τιμώμενης χώρας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν αμερικανικές εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας στην 83η ΔΕΘ», είπε ο κ. Ρος, που παρότι ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα, δεν δίστασε να μιλήσει στη δεξίωση και στο πλήθος των καλεσμένων.

Όπως είπε ο υπουργός, «οι αμερικανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην έκθεση αποτελούν δείγματα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας και η παρουσία τους αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, δείχνει τη βούλησή τους να είναι μέρος αυτού του μέλλοντος».

«Οι εταιρείες αυτές επιθυμούν να βοηθήσουν την Ελλάδα», τόνισε και πρόσθεσε: «Το εμπόριο ανέρχεται σε 2 δισ. και αυξάνεται δυναμικά. Η Ελλάδα παγκοσμίως παρουσιάζει τον πιο γρήγορο ρυθμό προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων».

«Με συνεργασία και εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που προσφέρει η ΔΕΘ μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για την αύξηση των θέσεων εργασίας και στις δύο χώρες. Η ΔΕΘ Θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για εμπόριο και επενδύσεις που θα βοηθήσουν και τις δύο χώρες», επεσήμανε ο κ. Ρος και κατέληξε: «Είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ».

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο υπουργός ΨΗΤΠΕ Νίκος Παππάς και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος.

Πηγή άρθρου: voria.gr