Μία εβδομάδα πριν τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρουσιάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η μελέτη που είχε αναθέσει η οικογένεια Φύσσα στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture.

Ειδικότερα, το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που υπέβαλαν οι δικηγόροι της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής και έτσι η έκθεση που απεικονίζει ψηφιακά καρέ-καρέ τη δολοφονία προβλήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου Κορυδαλλού, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τη δράση των των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το υλικό, αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους. Υπενθυμίζεται, ότι οι αστυνομικοί που είχαν φτάσει στο σημείο είχαν ισχυριστεί στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση.

H έρευνα αποκαλύπτει ακόμα ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε ανάμεσα στις 00:03-00:04 ενώ λίγο νωρίτερα, στις 23:59 από την οδό Τσαλδάρη είχε περάσει το «τάγμα» των χρυσαυγιτών.

Δείτε μέρος από τις φωτογραφίες: