Διευκρινίσεις για το θέμα της αλλαγής ωραρίου προσέλευσης στα σχολεία έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μετά το σάλο που ξέσπασε για την απόφαση που ανακοίνωσε στον Αγιασμό.

Μιλώντας στον Real Fm είπε ότι η έναρξη μαθημάτων στις 9 είναι εξέλιξη που θα φέρει ηρεμία στο οικογενειακό περιβάλλον.

«Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες, για το πότε 'ξυπνά' ο οργανισμός ενός εφήβου. Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευτεί, πριν το πω προφανώς. Είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που μελετούν αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο. Να δούμε μαζί και με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία, και θα αποφασίσουμε» τόνισε.

Συμπλήρωσε δε: «Οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι 'άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία'. Το δεύτερο είναι 'κοιμήσου, αργείς', και το πρωί 'ξύπνα, ξύπνα'. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν».

Είπε ακόμα ότι με την αλλαγή ωραρίου θα βοηθηθούν οι οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, γιατί ξυπνούν πάρα πολύ νωρίς.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε ακόμα ότι στο λύκειο και το γυμνάσιο τα παιδιά συνήθως πάνε μόνα στο σχολείο, ενώ για το δημοτικό υποσχέθηκε μελέτη του θέματος. «Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση» κατέληξε.