Με την καταδίκη του 53χρόνου, επονομαζόμενου και «βιαστή της Δάφνης», έπεσε η αυλαία της δίκης, η οποία διεξήχθη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, κεκλεισμένων των θυρών. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 42 ετών κατά συγχώνευση (έκτιση 25 έτη).

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το Μάιο του 2017 όταν οι αστυνομικοί κάνοντας έφοδο στο «κολαστήριο» της Δάφνης αντίκρισαν ένα σοκαριστικό θέαμα. Μία 23χρονη κοπέλα βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεμένη, φιμωμένη και κακοποιημένη. Αμέσως συνέλαβαν τον 53χρονο και μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο.

Τον Μάιο του 2017 οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας είχαν δηλώσει στις Αρχές την εξαφάνισή της, αναφέροντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βοηθούσε έναν ανάπηρο άνδρα που διέμενε στη Δάφνη.Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι του 53χρονου και έφτασαν στα ίχνη του.

 Νωρίτερα, σήμερα την καταδίκη του κατηγορουμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία τον χαρακτήρισε διεστραμμένο και σατανικό. Παράλληλα, δεν έκανε δεκτό ότι οι πράξεις έγιναν με τη συναίνεση της 23χρονης, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να τη ναρκώσει και να τη δέσει και φιμωσει, όπως και τη βρήκαν οι αστυνομικοί.

Επίσης η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς όπως ανέφερε «η παθούσα δίνει μάχη για την υγεία της και θα πρέπει να φύγει από εδώ δικαιωμένη και να προχωρήσει τη ζωή της».

Ο 53χρόνος δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης, καθώς ζήτησε να μην μεταχθει από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο.