Σε καταδίκη της χρήσης χρήση προσβλητικών σχολίων και ακραίων χαρακτηρισμών στον δημόσιο λόγο από μέλη της «κυρίως όταν βάλλουν κατάφωρα εναντίον των δημοκρατικών αξιών και της αξιοπρέπειας, τόσο των θεσμικών παραγόντων όσο και των απλών πολιτών», προχωρά η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την επίθεση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Σωτήρη Καψώχα, εναντίον του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η τήρηση του Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας των δημοσιογράφων είναι υποχρέωση και αυτοδέσμευση, οι οποίες περιφρουρούν το κύρος και την αξιοπιστία του έργου μας», σημειώνει η Ένωση και συμπληρώνει πως «η μετάδοση της είδησης και ο σχολιασμός των γεγονότων είναι καθήκον των δημοσιογράφων, όμως, πρέπει να γίνονται με αίσθημα ευθύνης, σε πλαίσιο ευπρέπειας και δεοντολογίας».

«Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι ο σεβασμός των αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Η υπόθεση διαβιβάζεται προς διερεύνηση στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.