Ένα βίντεο - ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή τητη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το βίντεο που προέρχεται από τη μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία.

Την υπόθεση στο FA ανέθεσε η οικογένεια Φύσσα προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων, έτσι ώστε να προκύψει η τοποθέτηση των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ σε σχέση με το σημείο της δολοφονίας, καθώς και άλλων προσώπων που υπήρξαν μάρτυρες στο συμβάν.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε βίντεο από κοντινές κάμερες ασφαλείας, απομαγνητοφωνήσεις του εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, και καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων. Τα βίντεο συγχρονίστηκαν μεταξύ τους και τοποθετήθηκαν στον σωστό χρόνο μέσω της σύνδεσής του με τα ηχητικά αρχεία, ενώ τα ηχητικά αρχεία συγχρονίστηκαν ακολουθώντας την ροή του διαλόγου και ταυτοποιώντας μακρινούς ήχους στο βάθος των κλήσεων.