Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, που προέρχεται από την «Πρωτοβουλία» και έχει έρθει σε ρήξη με τον Γιάννη Μπουτάρη, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ξεκίνησε όταν, ύστερα από καταψήφιση των «6» ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, κατέπεσε η απόφαση για ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε, με ανάρτησή του στο twitter, ότι «συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την «Πρωτοβουλία» και αποστασιοποιημένοι εδώ και καιρό για προσωπικούς λόγους καταψήφισαν χθες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ο,τι αφορά την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας».

Με δεύτερη διαδοχική ανάρτησή του, ο κ. Μπουτάρης ονομάτισε επί προσωπικού τους δημοτικούς συμβούλους, σημειώνοντας: «Ας μας εξηγήσουν οι κκ. Ζέρβας, Κουράκης, Αβραμόπουλος και Αρβανίτης γιατί όταν είχαν θέσεις και αξιώματα ως μέλη της διοίκησης του δήμου συμφωνούσαν και τώρα άλλαξαν γνώμη. Πάγια θέση της παράταξης μας είναι η απόδοση δημοσιων χωρών στους πολίτες».

Η απάντηση, ωστόσο, από πλευράς Κωνσταντίνου Ζέρβα δεν άργησε να έρθει. «Οι αντιπροτάσεις μου στις κακοτεχνίες της διοίκησης είναι «προσωπικοί λόγοι» για τον κ. Μπουτάρη. Επιλέγει τις «ατάκες» μέσω twitter στην επιχειρηματολογία μου για τη σωστή λειτουργία της πόλης. Εγώ πάντα αυτά του έλεγα, προφανώς δεν του άρεζαν και γι' αυτό βρισκόμαστε απέναντι», σημείωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

«Τελικά είναι αυτός πολιτικός λόγος Δημάρχου Θεσσαλονίκης; Ρητορικό το ερώτημα για τον άνθρωπο που απάντησε σε τοποθέτηση συναδέλφου στο Δημοτικό Συμβούλιο "Χρειάζεσαι ψυχίατρο…”», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τις προσεχείς εβδομάδες για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης.