Αναβλήθηκε για τρίτη φορά, η δίκη του Κώστα Πάσσαρη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου 2019.

Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία πριν από 18 χρόνια δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, κατά την μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατείτο ο Κώστας Πάσσαρης, ήταν από τους πιο δύσκολους και απείθαρχους κρατούμενους.

Μετά από παράπονά του για κρίσεις επιληψίας, στις 7 Φεβρουαρίου 2001 το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ενέκρινε τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο, σε συνεννόηση με το Τμήμα Μεταγωγών.

Στις 21 Αυγούστου 2018, το Γραφείο της Ρουμανίας στη Eurojust απέστειλε email, προς τις Ελληνικές Αρχές, ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες περί της προσωρινής παράδοσης του κακοποιού, όπως για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στην Ελλάδα, εγυήσεις ότι θα επιστραφεί στη Ρουμανία στο τέλος του συμφωνημένου χρόνου, αλλά και οτι τα έξοδα μεταφοράς του προς και από τη Ρουμανία θα καταβληθούν από τις Ελληνικές Αρχές.

Δύο ημερες μετά η ελληνική πλευρά απάντησε, ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβως το απαιτούμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας, ενώ στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η Εισαγγελία Εφετών απάντησε ότι η ελληνική πλευρά θα καλύψει πλήρως τα έξοδα.

Από τότε δεν έχει υπάρξει απάντηση από τις ρουμανικές αρχές, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει.

«Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα» δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυματων, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποντες ήταν αρκετοί μάρτυρες, καθώς μετά από τόσα χρόνια κάποιοι έχουν πεθάνει. Γεγονός που προβληματίζει τους συγγενείς των θυμάτων που όπως λένε, «οδηγούμαστε σε μια δίκη απόντων με κίνδυνο να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».