Συνθήματα έγραψαν άγνωστοι έξω από το γραφείο του δικηγόρου του κοσμηματοπόλη ο οποίος συνελήφθη μετά το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου αλλά και έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο άντρας εισέβαλε στο κατάστημα με μαχαίρι, την ώρα που ο ιδιοκτήτης είχε πάει στο περίπτερο. Ο δράστης επιχείρησε να βγει από την πόρτα ασφαλείας, ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Τότε, πανικοβλήθηκε και με έναν πυροσβεστήρα έσπασε την τζαμαρία. Κατά την προσπάθειά του να ξεφύγει, τραυματίστηκε σοβαρά από τα σπασμένα τζάμια.

Ο δικηγόρος σε ανακοίνωση του τόνισε πως ενημερώθηκε για την επίθεση στα γραφεία του από τους γείτονες του προσθέτοντας ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη λογική όσων τα έγραψαν που εναντιώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί από κατοίκους της πολυκατοικίας όπου διατηρώ το γραφείο μου ότι χθες το βράδυ κάποια στιγμή άγνωστοι έγραψαν με σπρέι στα μάρμαρα της εισόδου ένα απειλητικό μήνυμα. Αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική του ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για υπεράσπιση του κατηγορουμένου τον οποίο εκπροσωπώ αποτελεί για κάποιους ενόχληση, εκ δηλούμενη μάλιστα με μεθόδους παράνομες και καταδικαστέες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και φίλους του 33χρονου Ζαχαρία Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο που προσπάθησε να κλέψει ενώ κάποιοι έγραψαν και συνθήματα στα ρολά και στην είσοδο του καταστήματος.

Συγκεκριμένα άγνωστοι έγραψαν την λέξη «δολοφόνε» ενώ πάνω στα ρολά έγραψαν «Zackie είμαστε περήφανοι για πάντα» και «Φέρμα στα μαγαζιά, λευτεριά στα αδέρφια μας» και το μήνυμα «Να σκοτώσουμε τα στίγματα, Αγάπη-Παιδεία-Αλληλεγγύη-Αγάπη».