Την  μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο μεταφέρει στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος: «Ήταν μαζί του από νωρίς το πρωί και με τον οποίο έπιναν καφέ στο απέναντι καφέ από το κοσμηματοπωλείο, έγινε μια συμπλοκή, πήγε να προφυλαχτεί. Η οδός Γλάδστωνος είναι πολύ στενή και μπήκε στην πρώτη ασφαλή πόρτα που βρήκε.»

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι δεν προτάθηκε ούτε αναφέρθηκε η σεξουαλική του ταυτότητα για να γίνει η υπεράσπισή του. «Είναι γνωστός μας άνθρωπος, έχει αυτά τα στοιχεία αποφάσισε ο ίδιος να βγει δημόσια να τα πει και να τα υπερασπιστεί δεν θα τον περιφρονήσουμε επειδή σκοτώθηκε έτσι.»

Ερωτηθείς αν «καλύπτεται» μια παράνομη πράξη λόγω της συμπάθειας προς το άτομό του, ο κ. Βαλλιανάτος απάντησε: «Δεν έχω καμία συμπάθεια προς καμία παράνομη πράξη και είμαι με το μέρος ενός ανθρώπου που υποφέρει και οργίζεται και βιαιοπραγεί αμυντικά όταν μπουν σπίτι του ή στο μαγαζί του κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Η υπέρμετρη βία, η δυσανάλογη βία ...προφανώς αν μπει ένας άνθρωπος σπίτι σου θα κάνεις κάτι, θα τον πατήσεις κάτω άλλο αυτό και άλλο να τον τραβάς και να τον κοπανάς στα γυαλιά στην τρύπα που άνοιξες για να τον σφάξεις.»