Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στο δικαστήριο βρίσκεται σήμερα και η Μάγδα Φύσα, για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του 33χρονου.

Κατά την κατάθεσή της στη δίκη, η ιατροδικαστής, η οποία μαζί με τον Νίκο Καλόγρηα συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ανέφερε τα ίδια με τον συνάδελφό της.

Ειδικότερα, είπε ότι αιτία θανάτου του 33χρονου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου. Αυτές οι αλλοιώσεις ήταν το αποτέλεσμα των κακώσεων που είχε υποστεί ο Ζακ Κωστόπουλος κατά την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο.

Η ιατροδικαστής, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ψάξαμε όλα τα πράγματα ένα προς ένα. Η αιτία θανάτου δεν ήταν σαφής και προχωρήσαμε σε περαιτέρω έρευνα, λήψη βιολογικών υλικών για να διαπιστώσουμε αιτία θανάτου. Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια Θεσσαλονίκη. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου».

Η ίδια απαντώντας στον ισχυρισμό της υπεράσπισης για προγενέστερη ασθένεια στο ήπαρ που συνέβαλε στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, κατέθεσε: «Υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη που τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους. Δεν αποτελεί καν αιτία θανάτου. Δεν είχε προηγηθεί κάποια νοσηλεία που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο λόγω ρήξης. Μπορεί να προκληθεί από χρόνια χρήση φαρμάκων ή κάποια ασθένεια που έχει περάσει».

Ακόμα, στην κατάθεσή της η κ. Μαριαννού, ανέφερε ότι η ιστολογική εξέταση δεν έδειξε κάποια βλάβη στην καρδιά του 33χρονου. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ισχαιμικό επεισόδιο να είχε ξεκινήσει, ενώ ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν μέσα στο κοσμηματοπωλείο.