Με την παρούσα, ο Ευτύχιος Παλλήκαρης, ως συντάκτης των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην από 03.04.2018 αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς με ΓΑΚ 3940/2018 και ΕΑΚ 1702/2018 της Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και ως διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Επένδυση» και η εταιρεία «Ελευθερία του Τύπου Α.Ε.», ως ιδιοκτήτρια των εφημερίδων «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», «Ελευθερία του Τύπου», «Παραπολιτικά» και του ιστότοπου www.parapolitika.gr, ανακαλούμε όσα δημοσιεύτηκαν από το 2015 έως και σήμερα στα προαναφερόμενα έντυπα και στον προαναφερόμενο ιστότοπο για την κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και ξεκαθαρίζουμε στο αναγνωστικό κοινό, αλλά και σε όλους όσους τυχόν αναπαρήγαγαν τα σχετικά δημοσιεύματα τα εξής:

1) Δεν αμφισβητούμε την αυθεντικότητα της διδακτορικής διατριβής της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη από το πανεπιστήμιο Clermont-Ferrand ΙΙ της Γαλλίας, ή την αναγνώριση του ΔΙΚΑΤΣΑ και την βεβαίωση του ΔΟΑΤΑΠ του ίδιου διπλώματος.

2) Ουδεμία αμφισβήτηση υπάρχει εκ μέρους μας ως προς την επαγγελματική και πολιτική της πορεία, αναγνωρίζοντας ότι εξελίχθηκε υπηρεσιακά στις θέσεις ευθύνης που κατείχε κατόπιν γραπτών διαγωνισμών, κρίσεων και έχοντας όλα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.

3) Ουδεμία αμφισβήτηση υπάρχει εκ μέρους μας για την ακεραιότητά της και την σύννομη άσκηση των καθηκόντων της από το 1980, οπότε επέτυχε σε γραπτό διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού μέχρι και σήμερα που κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟΑ. Αναγνωρίζουμε ότι δεν σχετίζεται με μεμπτές οικονομικές συναλλαγές, ούτε έχει δείξει εύνοια προς συγγενικά ή τρίτα πρόσωπα.

4) Ουδέποτε υπήρχε πρόθεση να την δυσφημήσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό και ζητούμε συγγνώμη εάν δημιουργήθηκε τέτοια εντύπωση.

Τα διαλαμβανόμενα στα προαναφερόμενα δημοσιεύματα των εφημερίδων μας για την κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, έλαβαν χώρα κατόπιν αξιοποιήσεως ελλειπών δημοσιογραφικών πληροφοριών που κατά το χρόνο του δημοσιεύματος είχαν καταστεί γνωστές στον συντάκτη τους, στις οποίες αποκλειστικά και μόνο στηρίχθηκαν οι αναφορές μας προς την ανωτέρω, χωρίς καμία απολύτως διάθεση συκοφαντίας ή προσβολής της προσωπικότητάς της, και οι οποίες αποδείχθηκαν ανακριβείς ή ψευδείς.»