«Γεια σου Κυριάκο… γεια σου λεβέντη Κυριάκο…». Πνιχτός πόνος και Μανιάτικο πένθος σκέπασε τον Αττικό ουρανό. Το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Γριβέα που τόσο αδόκητα έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις μέρες σε τροχαίο στη γενέτειρα του , ήταν πολύ βαρύ για τους εκατοντάδες Νεοδημοκράτες , τους παλαιούς συναγωνιστές του και τους απαρηγόρητους οικείους του.

Ήταν όλοι εκεί σήμερα το απόγευμα, στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Γουδή. Από τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γιάννη Ανδριανό, τον Βασίλη Κικίλια, τον Θόδωρο Φορτσάκη, τον Διονύση Χατζηδάκη, τον Γιώργο Πατούλη, τον Μανούσο τον Γρυλλάκη, τον Γιάννη τον Πευκιάνακη, τον Γιάννη τον Κουλιζάκο μέχρι τους αγνούς αγωνιστές της παράταξης που συνέβαλαν στη δημιουργία της Ν.Δ. το 1974.

Τα λόγια έσκιζαν τις καρδιές και στα μάτια των περισσότερων τρέχανε δάκρυα. Ο Κυριάκος ήταν πάντα στρατιώτης χωρίς να υπολογίζει τα προσωπικά του γι΄ αυτό και δεν είχε πολιτική σταδιοδρομία. Ένας από τους φίλους του θυμήθηκε τα χρόνια που βρισκόταν δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αφηγήθηκε το εξής περιστατικό. «Μια φορά σε ένα υπουργικό συμβούλιο ο Μητσοτάκης είχε δεχθεί εισήγηση από κορυφαίο υπουργό του για κάποιο νομοσχέδιο. Ο Κυριάκος μέσα στο υπουργικό πλησίασε διακριτικά τον Μητσοτάκη και του ζήτησε να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση.

Εκείνος τον άκουσε γιατί του είχε μεγάλη εμπιστοσύνη και μόλις ο Γριβέας του εξήγησε ότι το νομοθέτημα είχε «ουρές», ο Μητσοτάκης επανήλθε και αρνήθηκε να υιοθετήσει την άποψη του υπουργού του. Και τελικώς αποδείχθηκε ότι ο Κυριάκος είχε δίκιο». Η ταφή του εκλιπόντος θα γίνει αύριο στο Οίτυλο , στα «αγιασμένα χώματα».