Δεκάδες σελίδες απαρτίζουν την δικογραφία για την παράνομη δράση μιας σπείρας που δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2016 σε διάφορες περιοχές της Πιερίας με διαρρήξεις εκκλησίες, σχολεία, σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και με την κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων που τα μέλη της είχαν προμηθευτεί από την Βουλγαρία!

Στην συμμορία, που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης, συμμετείχαν πέντε Έλληνες, ένας 29χρονος, ένας 22χρονος, ένας 18χρονος και ένας ανήλικος οι οποίοι συνελήφθησαν και ένας 27χρονος που δεν έχει εντοπιστεί. Στα σχεδόν δυο χρόνια της δράσης τους, διέπραξαν συνολικά 26 διαρρήξεις σε ναούς, δύο εξοχικά, ένα δημοτικό κέντρο αναψυχής, το κυλικείο σχολικού συγκροτήματος και κλοπές καυσίμων από δύο σταθμευμένα οχήματα, με τη λεία τους σε μετρητά ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα να υπερβαίνει τα 32.000 ευρώ. Ακόμη, διέπραξαν 16 απόπειρες κλοπής από παγκάρια εκκλησιών.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ένας Έλληνας που είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος προμηθεύτηκε στις αρχές του 2017 από την Βουλγαρία πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 20.000 ευρώ, τα οποία διέθεσε στην αγορά μαζί με τον 29χρονο που έχει συλληφθεί. Και οι δυο κατηγορούνται για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν δυο μαχαίρια, φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί, κινητά και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, μέσα στο οποίο βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων. Σε βάρος των πέντε σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Όμως, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος άλλων 11 ανδρών και τριών γυναικών ηλικίας 21 ως 53 χρόνων και μιας ανήλικης. Πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός κατηγορούνται για κλοπές και συνδρομή στα μέλη της συμμορίας, τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος καθώς αγόρασαν μέρος των κλοπιμαίων και δυο ζευγάρια Ελλήνων κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.