Ιατρικό εξοπλισμό παρέδωσε το Μ.Α.Ζ.Ι. (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Τα χρήματα της δωρεάς προήλθαν από την επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια και του Περικλή Κονδυλάτου, που διοργάνωσε το Μ.Α.Ζ.Ι. στο «Παλατάκι». Όλα τα χρήματα από τις προσκλήσεις της εκδήλωσης, δόθηκαν για να αγοραστεί απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός για την Παιδιατρική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς».

Συγκεκριμένα, το Μ.Α.Ζ.Ι. παρέδωσε στην Παιδιατρική Κλινική, ένα διφασικό απινιδωτή με δυνατότητα καρδιοανάταξης, με οθόνη και παλμική οξυμετρία και δυο ζεύγη νεογνικά και παιδιατρικά ηλεκτρόδια και ηλεκτρόδια για ενήλικες, τροχήλατο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο – οξύμετρο με ενσωματωμένο τροφοδοτικό, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων με φορτιστή μπαταριών και τροφοδοτικό, παλμικό οξύμετρο με αισθητήρες για παιδιά, νεογνά βρέφη με επιτραπέζια βάση φόρτισης και μπαταρία, λογισμικό διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων και διάφορα άλλα εξαρτήματα.

Όλα τα παραπάνω, θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στην λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του «Γ. Γεννηματά» και θα διευκολύνουν την νοσηλεία μικρών παιδιών.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Κωνσταντίνος Δαβράδος δήλωσε: «Το Μ.Α.Ζ.Ι. είχε την καλή διάθεση και πρόθεση να συμβάλει στο έργο του εθνικού συστήματος υγείας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο μας, «Γ. Γεννηματάς». Έχουμε την χαρά και την τιμή να δεχόμαστε αυτή την προσφορά, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας όμορφης κοινωνικής δράσης. Η αλήθεια είναι ότι το εθνικό σύστημα υγείας μέσω του μνημονίου πέρασε δύσκολες ώρες. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που βρισκόταν πριν κάποια χρόνια. Ωστόσο, κάθε τέτοια έντιμη προσφορά, έχει να συμβάλει στο εθνικό σύστημα υγείας αλλά και στην κοινωνία που είναι ο τελικός αποδέκτης».

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του «Γ. Γεννηματάς», ευχαρίστησε το Μ.Α.Ζ.Ι. τονίζοντας: «Αυτή την ευγενική χορηγία ιατρικού εξοπλισμού του Μ.Α.Ζ.Ι. την είχαμε ανάγκη. Πιστεύω αυτή η προσφορά να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φορείς και ομάδες, ώστε να βοηθήσουν νοσοκομεία που το χρειάζονται».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Μ.Α.Ζ.Ι. μέσα από την επίδειξη μόδας του σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια με κοσμήματα και αξεσουάρ του Περικλή Κονδυλάτου, που διοργάνωσε, έχει την δυνατότητα να δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Τα ιατρικά μηχανήματα που πήραμε είχαν πολλαπλάσια αξία, αλλά μέσα από τις γνωριμίες και την εμπιστοσύνη που έχουμε κερδίσει, καταφέραμε να τα πάρουμε σε καλύτερη τιμή, οπότε τελικά προμηθευτήκαμε περισσότερα από αυτά που αρχικά υπολογίσαμε» ανέφερε η πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι., Αλεξάνδρα Γωγούση.

«Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση, γιατί μπορέσαμε να κάνουμε πραγματικότητα κάτι που έχει μεγάλη σημασία για τα παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής» δήλωσε η αντιπρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι., Λίλη Βαφειάδου.

Τέλος, ο πρόεδρος των Νέων του Μ.Α.Ζ.Ι., Θεολόγος Ηλιού τόνισε πως «θα συνεχίσουμε το έργο μας με εκδηλώσεις, προσπαθώντας να προσελκύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, με σκοπό να προσφέρουμε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Η πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι., Αλεξάνδρα Γωγούση θα ήθελε να ευχαριστήσει για την στήριξη τα μέλη του Μ.Α.Ζ.Ι., τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους του Θεσσαλονικείς που πάντα τιμούν με την παρουσία και την συνεισφορά τους τις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Τα μέλη του Δ.Σ του Μ.Α.Ζ.Ι. είναι: η Αλεξάνδρα Γωγούση, η Λίλη Βαφειάδη, η Κατερίνα Τζάμπαζη, η Αναστασία Λαδένη, η Χάιδω Τσάνταλη, η Κατερίνα Γουλανδρή. Τους Νέους του Μ.Α.Ζ.Ι. αποτελούν οι: Θεολόγος Ηλιού, Στέλλα Κοντούλη, Δήμητρα Σταμπουλή, Άννα Δανδίκα, Κώστας Τασιόπουλος, Μάρκος Στεφανίδης, Μαρία Λειβαδιώτη, Παύλος Κυριακίδης.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: