Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του σε ολόκληρη την Ελλάδα με την Αττική και την Πελοπόννησο να βρίσκονται στο επίκεντρο του κυκλώνα. Ο κυκλώνας δημιουργεί πολλά προβλήματα σε περιοχές της χώρας μας ενώ, ήδη από νωρίς το πρωί, έχουν αρχίσει να κλείνουν δρόμοι σε όλη την Ελλάδα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει το επόμενο διήμερο με τον κρατικό μηχανισμό να τίθεται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Με δήλωση του στο ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου από το φαινόμενο «Ζορμπάς» σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης να αρχίσει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών και να αρχίσουν τάχιστα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Είναι βέβαιο ότι η επόμενη ημέρα των καταστροφών θα βρει με μεγάλες ζημιές την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή ήρθε λίγο μετά και από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για κλήσεις, οι οποίες αφορούν απεγκλωβισμούς ανθρώπων από Ι.Χ και κατοικίες στις περιοχές Βελο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο Κορινθίας αλλά και στο Άργος, τη Νέα Κιο και το Κιβερι Αργολίδας.

Τις εφιαλτικές στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της περιοχής του Άργους περιγράφει στο δελτίο ειδήσεων του Alpha o δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καμπόσος.

«Είναι πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Στο Άργος γίνεται χαμός. Έχουν εκκενωθεί σπίτια, το ποτάμι στην Νέα Κίο έχει αρχίσει να μπαίνει μέσα στα σπίτια. Η νύχτα είναι μεγάλη, θα είναι δύσκολη. Δεν είχαμε ενημερωθεί για τέτοια φαινόμενα», λέει ο Δήμαρχος της πόλης.

Δείτε LIVE πως κινείται ο κυκλώνας «Ζορμπάς» στην Ελλάδα 

Αττική

Πολλά είναι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της κακοκαιρίας από τον κυκλώνα Ζορμπά.

Μάλιστα, η Παλλήνη παραμένει επί επτάωρο χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Παλλήνης ενώ στην περιοχή της Αρτέμιδας υπάρχει δίωρο μπλακ άουτ.

Την ίδια ώρα, ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος έχουν παρατηρηθεί και στην περιοχή του Ναυπλίου. Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή προς όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Μάτι

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την Ανατολική Αττική.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει προβλήματα αυτή την ώρα παρουσιάζονται στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Πικέρμι, στο Νέο Βουτζά, αλλά και στο Ζούμπερι και το Μάτι.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Πελοπόννησος

Τα σημαντικότερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μέχρι στιγμής, εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων, αναφέρεται σε συνοπτικό δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Μεγάλα προβλήματα σε παραλιακές περιοχές της Μάνης

Στις παραλιακές περιοχές του δήμου Δυτικής Μάνης επικεντρώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ιωάννης Μαραμπέας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος είπε ότι «λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, αλλά μηχανήματα του δήμου εργάζονται για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν προκληθεί ζημιές σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ βυθίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος στην Στούπα».

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε οικισμούς, λόγω πτώσης δέντρων, αλλά συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την αποκατάσταση των βλαβών», προσθέτοντας ότι «δίνεται βαρύτητα και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια.»

Επίσης, ο δήμαρχος τονίζει ότι «μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αν υπάρχουν και σε ποια έκταση ζημιές στο αγροτικό δίκτυο».

Ζημιές σε Μεθώνη και Φοινικούντα

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από τον κυκλώνα Ζορμπά, σε ό,τι αφορά τον δήμο Πύλου- Νέστορος στη Μεσσηνία.

Ζημιές έχει υποστεί ο παραλιακός δρόμος, ενώ σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια, δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Επίσης, εξαιτίας του μεγάλου κυματισμού, έχουν υποστεί ζημιές σκάφη.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, ο κ. Καφαντάρης δήλωσε: «Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».

Πόρτο Χέλι: Πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι

Στο Πόρτο Χέλι, οι κεντρικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από την βροχή, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα με δυσκολία να κινούνται στην περιοχή.

Μάλιστα, πλημμυρισμένα είναι και τα πεζοδρόμια, πράγμα που δυσκολεύει στην κυκλοφορία τους και τους κατοίκους.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο λιμάνι του Πόρτο Χέλι. Η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη ενώ τα ιστιοφόρα έχουν δέσει στα ανοικτά.

Προβλήματα με τα ρέματα στην Κόρινθο...

Προβλήματα καταγράφονται στον νομό Κορινθίας από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, «ρέματα στις περιοχές Σωληνάρι, Χαλκί και Πουλίτσα του δήμου Βέλου - Βόχας, έχουν φθάσει στα όρια τους, διότι δεν υπάρχει διέξοδος για το νερό.»

Όπως πρόσθεσε, «μηχανήματα του δήμου, αλλά και της περιφέρειας εργάζονται στην περιοχή για να ανοίξουν τα ρέματα, ώστε να βρει διέξοδο το νερό.»

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «και στο ρέμα Ξυδιάς στο Ξυλόκαστρο υπάρχει αρκετό νερό, αλλά έχει διέξοδο προς τη θάλασσα.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον Πελοπίδα Καλλίρη, «λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν πτώσεις δέντρων στο δήμο Βέλου - Βόχας, ενώ έγινε και μία κατολίσθηση στο δρόμο Ισθμού - Επιδαύρου, ο οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.»

...τρεις δήμοι έχουν τεράστιες ζημιές

Αρκετά μεγάλες είναι οι ζημιές, λόγω των πλημμυρών, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου - Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης 'Αγγελος Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το τοπικό συντονιστικό όργανο, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών, σύμφωνα με την ενημέρωση που θα γίνει από τους δημάρχους και την Πυροσβεστική.»

Στο μεταξύ, την κήρυξη του συνόλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, προσθέτοντας ότι «θα ζητήσουμε την καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, διότι είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στην ελαιοπαραγωγή».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «υπάρχει, επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί».

Πλημμύρισε και το Άργος

Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώνονται μέσα στην πόλη του 'Αργους, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Αναστάσιος Χεβειδόπουλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισε το ποτάμι Ξεριάς και έχουν προκληθεί προβλήματα, κυρίως σε δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα για μεταφορά ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια σε ασφαλείς περιοχές.

Στη Μεσσηνία, είναι κλειστοί εξαιτίας του έντονου κυματισμού οι παραλιακοί δρόμοι στην Μεθώνη, στην Καρδαμύλη, στο Ακρογιάλι και στις Κιτριές, ενώ στην Καλαμάτα προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μετά την πτώση δέντρων

Τέλος, στη Λακωνία έχει «φουσκώσει» ξεροπόταμος στις Κροκεές και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στο δρόμο που περνά από το σημείο.

Πλημμύρισε προαστιακός στην Κόρινθο

Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή της Κορίνθου εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Κορίνθου και Κιάτου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δρομολόγια.

Μάλιστα, η TPAINOΣE μετακινεί τους επιβάτες στο τμήμα Πάτρα -Κιάτο -Κόρινθο και αντίστροφα με λεωφορεία.

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία έχει προκαλέσει καθυστερήσεις αλλά και πιθανές αναστολές δρομολογίων στον προαστιακό σιδηρόδρομο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ" επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, ότι αυτή τη στιγμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εξελίσσονται στην Αττική επηρεάζουν το δίκτυο του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά και πιθανές καταργήσεις δρομολογίων".

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια οι επιβάτες μας να φθάσουν στον προορισμό τους και ζητούμε την κατανόησή τους», καταλήγει.

Με... πισίνα μοιάζει ο προαστιακός του Ζευγολατιού. Οι πλημμύρες στο σημείο δημιούργησαν ιδιαίτερο πρόβλημα στους ιθύνοντες.

Διακοπή κυκλοφορία στην Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου

Νέα διακοπή της κυκλοφορίαςστην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου λόγω της κακοκαιρίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα κάτωθι σημεία: 1) Από την 57 χ/θ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο 2) Από την 54 έως 57 χ/θ της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατρών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών που ταξιδεύουν μέσω της Ολυμπίας οδού.

Η διακοπή οφείλονταν σε μεγάλες ποσότητες λάσπης στον δρόμο στο 107χλμ. λίγο μετά τον κόμβο του Ξυλοκάστρου.

Η λάσπη έχει γεμίσει το οδόστρωμα και στην Παλαιά Εθνική οδό με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί και εκεί η κυκλοφορία , να μην υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης και τα αυτοκίνητα να έχουν ακινητοποιηθεί.

Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο

Εξάλλου, πλημμύρες έχουν προκληθεί στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.» Επίσης ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.»

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

SOS εκπέμπει η Εύβοια

Καταρρακτωδώς βρέχει από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου στη Χαλκίδα.

Επί ποδός η Πυροσβεστική που έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια. Η βροχή όσο περνάει η ώρα δυναμώνει και γεμίζει με νερά τους δρόμους της πόλης.

Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία του δήμου Χαλκιδέων και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.

Έχει γίνει διακοπή της πορθμειακής γραμμής Ερέτριας-Ωρωπού, ενώ SOS εξέπεμψε ιστιοφόρο στους Αγίους Αποστόλους στις Πετριές.

Σκάφη από το Λιμάνι εκεί έσπευσαν, σύμφωνα με το tvstar.gr, και βοήθησαν και κατάφεραν να τραβήξουν το ιστιοφόρο έξω. Είναι καλά στην υγεία τους δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Μετράει... πληγές η Πολιτική Προστασία

Τα σημαντικότερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μέχρι στιγμής, εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων, αναφέρεται σε συνοπτικό δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Τέλος, σύμφωνα με τον ιστότοπο argonafplia.gr διακοπή ρευματος έχει σημειωθεί αυτήν την ώρα στο Ναύπλιο στην περιοχή Κούρτη.

Αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ με όσα μας περιμένουν τις επόμενες ημέρες:

1. Σήμερα Σάββατο (29-09-2018):

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και προς τη νύχτα της Κυριακής (30-09-2018) στη Χαλκιδική.

Β. Άνεμοι εντάσεως 8-9 και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

2. Την Κυριακή (30-09-2018):

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

3. Τη Δευτέρα (01-10-2018):

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.
Αυτή την ώρα το φαινόμενο πλήττει τη Νότια Πελοπόννησο και ειδικά τη Μεσσηνία. Τα κύματα είναι μεγάλα και οι άνεμοι είναι εντάσεως 10 μποφόρ, ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχει διακοπή ρεύματος. Σκάφη έχουν βγει στην ακτή, βράχια έχουν πέσει στους δρόμους και ειδικά στην παραλιακή οδό της Μεθώνης οι ζημιές είναι μεγάλες.