Μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία για μια ακόμα φορά στο Μετρό, καθώς καταργήθηκε η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Η αλλαγή αυτή στον τρόπο διάθεση εισιτηρίων δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους δικαιούχους, καθώς τα εκδοτήρια που μπορούν να βγάλουν προσωποποιημένες κάρτες είναι ελάχιστα σε σχέση με τον αριθμό των δικαιούχων.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό, Σπύρος Ρεβύθης είχε προειδοποιήσει για την ταλαιπωρία. «Εμείς ζητήσαμε να 'απλώσουν' το μέτρο αλλά δεν μας έχουν απαντήσει» είπε στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6.

Όπως υπενθύμισε, η κάρτα εκδίδεται μόνο σε 6 εκδοτήρια στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), σε 5 εκδοτήρια στη γραμμή 2 και σε μόλις 6 εκδοτήρια της γραμμής 3.

«Όλα τα άλλα εκδοτήρια είναι κλειστά γιατί δεν έχουμε εργαζόμενους. Κάποιους τους έχουν στείλει σταθμάρχες και κάποιους άλλους σε πολιτικά κόμματα και υπουργεία» κατέληξε ο κ. Ρεβύθης.

Την ίδια ώρα, απουσιάζουν παντελώς οι ελεγκτές στο Μετρό και το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης συνεχίζεται. Δεν είναι πλέον μόνο όσοι «κολλάνε» πίσω από τους νόμιμους κατόχους εισιτηρίων για να περάσουν ανενόχλητοι από τις πύλες, είναι και όσοι σκαρφαλώνουν για να μπουν ή να βγουν. Στην Ομόνοια (όπου ακόμα υπάρχουν ανοικτές πύλες) αρκετοί σκαρφαλώνουν στους χαμηλούς «φράκτες» που υπάρχουν, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε σταθμούς των ΗΣΑΠ, όπως για παράδειγμα στα Πετράλωνα, όπου πολλοί βγαίνουν από τα... κάγκελα.

Επίσης, στον Πειραιά οι ηλεκτρονικές πύλες ακόμα είναι ανοικτές.