Η προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο ακυρώθηκε, σύμφωνα με το romfea.gr.

O Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Αθήνα και σήμερα το πρωί έκανε επίσκεψη στο πυρόπληκτο Μάτι. Ωστόσο, δίπλα του δεν βρίσκονταν, ως είθισται, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Μάλιστα, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται σημειώνουν πως η πρωτοβουλία ακύρωσης της αυριανής συνάντησης ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ωστόσο και από τα δύο μέρη τηρείται σιγή ιχθύος για τους λόγους που οδήγησαν στην ματαίωση.


Λόγο στη ματαίωση της συνάντησης έπαιξε και η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον Ναό του Κληροδοτήματος Προμπονά. Το ΣτΕ δικαίωσε το Φανάρι, μια απόφαση για την οποία διατυπώνονται από την Ιεραρχία ενστάσεις για παρασκηνιακές διεργασίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η υπόθεση Προμπονά, φυσικά, ήταν απλώς η θρυαλλίδα καθώς οι σχέσεις Αρχιεπισκόπου-Βαρθολομαίου είναι εδώ και καιρό σε ένταση.