Απολογείται ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος κατηγορείται ότι ζητούσε χρήματα και άλλα ανταλλάγματα για να περνά τους φοιτητές.

Οι μαρτυρίες των φοιτητών που έρχονται στη δημοσιότητα είναι δεκάδες, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν καταθέσει και στις αρχές. Οι σπουδαστές κάνουν λόγο για προτροπή του καθηγητή να δώσουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε φροντιστήρια της πόλης με σκοπό εκείνος να τους περάσει στο μάθημα, ακόμα και αν δεν γράψουν τίποτα στις εξετάσεις.

Η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή ήταν γνωστή στην πόλη εδώ και χρόνια καθώς οι φοιτητές είχαν διαμαρτυρηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Σε βάρος του καθηγητή θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, ενώ η Σύγκλητος αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του από τα ακαδημαϊκά καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα κινηθεί η διαδικασία ώστε ο κατηγορούμενος καθηγητής να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του.