Ο μαρτυρικός θάνατος της 18χρόνης κόρης της Ειρήνης από τα χέρια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, του 56χρόνου πατέρα της πέρσι στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, λύγισε την μητέρα της η οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας στη δίκη που άρχισε να διεξάγεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 56χρόνος φέρεται αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, να την στραγγάλισε, τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.Η μητέρα της Ειρήνης, αφού εξιστόρησε την θυελλώδη σχέση της με τον 56χρόνο, κατεβαίνοντας από το βήμα του μάρτυρα, ψιθύρισε στον πρώην σύζυγο της, “θα σε διαλύσω”.


Η μητέρα και ο πατέρας της Ειρήνης πήραν διαζύγιο το 2011 ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες προσπάθειες επανασύνδεσης. Η μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά για την μεταξύ τους σχέση.“Ήταν ένας θεατρίνος. Είχαμε διαπληκτισμούς. Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του...Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα (...) Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς" κατέθεσε η μητέρα της Ειρήνης, πως η κόρη της “ήταν ενα χαρούμενο παιδί , είχε όνειρα. Είχε ζωή , είχε όνειρα... " είπε κλαίγοντας. Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο εκεινης τις ημέρες η ίδια είχε φύγει μαζί με τον μικρό γιο τους για το πατρικό της, στην Κέρκυρα και ο κατηγορούμενος δημιουργούσε επεισόδια στην μικρή που είχε μείνει μαζί του στην Αθήνα, γιατί είχε αντιρρήσεις για τη σχέση που διατηρούσε με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής.


Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το τι πιστεύει ότι τον ώθησε στην πράξη για την οποία κατηγορείται, η πρώην σύντροφος του ανέφερε : «Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση ... Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος».

Εισαγγελέας : Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει ; Μπήκε και εκείνος στην εντατική.

Μάρτυρας : Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Αν είχατε επιστρέψει τι νομίζετε οτι θα είχε κάνει;

Μάρτυρας: Μπορεί και να το έκανε μπορεί και όχι. Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της Ειρήνης. Δεν το ξέρω στο παρελθόν με είχε χτυπήσει .

Η μάρτυρας εξέφρασε την βεβαιότητα πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και επικαλέστηκε μήνυμα που είχε λάβει απο το σύζυγό της λίγες ημέρες πριν το έγκλημα.

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου» εμφανίζεται να της λέει, συμπληρώνοντας: «Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…» ανέφερε το επίμαχο μηνυμα το οποίο ,ωστόσο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αμφισβήτησε ότι εστάλη από τον 56χρονο.


Μειωμένος καταλογισμός


Η υπεράσπιση του 56χρόνου στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έκανε λόγο για μειωμένο καταλογισμό και υποστήριξε πως δεν είναι σε θέση " να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν". Ο συνήγορος του επισήμανε μάλιστα πως ο 56χρόνος αρνείται την κατηγορία κια άφησε υπόνοιες πως τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση.

Από την πλευρά της ωστόσο η μητέρα της Ειρήνης ήταν κατηγορηματική πως ο 56χρόνος ουδέποτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα υποστηρίζοντας πως μόνο μια φορά είχε παραμείνει για λίγες ώρες στο Δαφνί.

Κατάθεση αδελφής και ανιψιού


Καταπέλτης για τον 56χρόνο ήταν οι καταθέσεις στη δίκη της αδελφής και του ανιψιού του οι οποίοι αν και διατηρούν διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία μαζί του , είχαν κακές σχέσεις λόγω περιουσιακών διαφορών. Η αδελφή του κατηγορούμενου κατέθεσε πως κατά καιρούς άκουγε καβγάδες στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές αφορμή ήταν , όπως είπε, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγος του είχε φύγει από το σπίτι και εκείνος ήθελε να ξανασμίξουν. Μάλιστα, ζητούσε επίμονα από την 18χρονη να μεσολαβήσει. Στις 30 Αυγούστου του 2017 , λίγο πριν τις 10 το πρωί η γυναίκα άκουσε την ανιψιά της να καλεί την ίδια και το γιο της σε βοήθεια . "Άκουσα την Ειρήνη να φωνάζει "θεία βοήθεια ". Τρέξαμε με το γιο μου για να δούμε από πού μπορούμε να μπούμε στο σπίτι. Χτυπούσαμε τα κουδούνια , την πόρτα. Προσπάθησαμε να σηκώσουμε το ρολό . Ήταν όλα σφραγισμένα. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και όταν είδαμε να βγαίνει καπνός από την πόρτα καλέσαμε και την πυροσβεστική" κατέθεσε ενώ απαντώντας σε σχετική ερωτήση υποστήριξε πως ο αδελφός της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.


Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου 2017.