Τις καταγγελίες του για αλλοιωμένα έγγραφα κα ελλιπή στοιχεία που έχουν συμπεριληφθεί στον σχετικό φάκελο για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι σχολίασε στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» ο Βασίλης Καπερνάρος.

Ο κ. Καπερνάρος σχολίασε ότι «είναι υποχρεωμένοι να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις οι υπεύθυνοι καθώς θεωρούνται ύποπτοι. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν ατελή ή πλαστά έγγραφα. Θα πρέπει να τα διασταυρώσουμε και τυπικά και στη συνέχεια να πάμε τυπικά στην εισαγγελία. Αυτό θα γίνει αφού δώσουν τις εξηγήσεις τους. Έχουμε βάσιμες υπόνοιες που τυπικά δεν αποδεικνύονται, προς το παρόν».

Συμπλήρωσε δε, πως «εδώ και 18 ημέρες δεν απαντούν στα καίρια ερωτήματα που τους έχουμε υποβάλει» ενώ τόνισε ότι «υπήρξαν αεροσκάφη που έμειναν σε αχρησία ενώ θα μπορούσαν να επιχειρήσουν για να σώσουν έστω και έναν άνθρωπο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει διάθεση από τους φορείς για αναγνώριση ποινικών ευθυνών, σχολίασε «υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που δεν είναι πολιτικές αλλά ποινικές. Θα έπρεπε να το χαρακτηρίσουν τερατούργημα. Βεβαίως υπάρχει διάθεση και, αν δεν υπάρχει, είμαστε εδώ για να τους το υπενθυμίσουμε».