Ένας πολίτης που διαμένει μόνιμα στη Ζάκυνθο αλλά έχει και ένα ακίνητο στην Αθήνα θα πρέπει να μεταβεί στην πρωτεύουσα προκειμένου να του χορηγηθεί η απαιτούμενη βεβαίωση περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας; Αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες αιτήματα που δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών η Ομάδα της Καθημερινότητας και κλήθηκε να αναζητήσει τη λύση. Όπως μας λένε χαρακτηριστικά από την υπηρεσία, που συστήθηκε αρχές του προηγούμενου έτους από τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, "τέτοιες περιπτώσεις μπορεί σε κάποιους να φαίνονται απλές, αλλά δυστυχώς στις μέρες μας ταλανίζουν πολύ κόσμο".

Ο εν λόγω πολίτης ανέφερε στην πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr, ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει επί μέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Αναρωτήθηκε λοιόν, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά το αίτημά του στην "Καθημερινότητα", εάν υπήρχε άλλος τρόπος να εξυπηρετηθεί. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα είχε λάβει την απάντηση. Σε αυτή συμπεριλαμβανόταν η λίστα με τα δικαιολογητικά που έπρεπε να συγκεντρώσει, έτσι ώστε μαζί με την επισυναπτόμενη σχετική αίτηση να τα προσκομίσει στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του νησιού του και από εκεί να σταλούν υπηρεσιακά στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ του δήμου της Αθήνας. 

Από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί στην Υπηρεσία της Καθημεριονότητας περίπου 13.700 υποθέσεις (ο αριθμός τους μεταβάλεται διαρκώς, καθώς η ιστοσελίδα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο για την κατάθεση θεμάτων). Από αυτές το 73,1% έχει ήδη περαιωθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια κάθε φορά υπουργεία, το 2,6% βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, ενώ το 7,5% έχει απορριφθεί.

Τέλος, όσον αφορά τα χαρτοφυλάκια που αφορούν τις περισσότερες υποθέσεις, "πρωταθλητής" είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με 5.200 αιτήματα, ακολουθεί το Οικονομικών με 1.700, το Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με 800, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας με 780 περιπτώσεις και το Υπουργείο Υγείας με 778