o96pmeliaifqkr2c9hgr
Ελλάδα

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον δολοφόνο-πατέρα

Τι είπε ο φίλος της 18χρονης κοπέλας που έχασε τη ζωής της μετά τα άγρια βασανιστήρια στα χέρια τους πατέρα της

Σόκαρε τους δικαστές και τους ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η περιγραφή του φίλου της 18χρόνης Ειρήνης για τη δολοφονία της οποίας κατηγορείται ο 56χρόνος πατέρας της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 56χρόνος αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, να την στραγγάλισε, τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Η κοπέλα κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά.

Ο μάρτυρας, ο οποίος διατηρούσε σχέση με την 18χρόνη για δύο χρόνια, χαρακτήρισε τον 56χρόνο ως έναν «δόλιο» και «κακό» άνθρωπο Για την μοιραία ημέρα περιέγραψε στο Δικαστήριο "με πήρε τηλέφωνο ο ξάδελφος της Ειρήνης και μου λέει "τρέχα, τη δέρνει". Με το που έφθασα έξω από το σπίτι, μου λέει ο ξάδελφός της" τωρα σταμάτησε να φωναζει βοήθεια". Βλέπαμε ότι έβγαιναν καπνοι από το σπίτι. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατερα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την εσφιγγε πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη».

Τα όσα είδε μέσα στο διαμέρισμα σόκαραν τον νεαρό. Στη κατάθεση του ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν σαν ταινία τρόμου. Αίματα υπήρχαν παντού. Στους τοίχους και στο κρεβάτι της κοπέλας. Υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, υπήρχαν μπουκάλια με λάδι. Στο πάτωμα υπήρχαν λάδια. Το πάτωμα γλιστράνε πολύ. Δεν μπορούσες να περπατήσεις."

Στη συνέχεια, ο φίλος της άτυχης κοπέλας αφού ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν ενέκρινε τη σχέση που είχε με τη 18χρονη, λόγω της αλβανικής καταγωγής του, υποστήριξε ότι ο 56χρονος είχε κατά καιρούς "μπλεξιματα" με τη Δικαιοσύνη και πως η κόρη του πήγαινε ως μάρτυρας για να καταθέσει, γιατί " ήταν πατέρας της και τον αγαπούσε".

"Η Ειρήνη ήταν ένας άνθρωπος πολύ χαρούμενος και ήθελε να είναι καλά. Κανονιζαμε διακοπές. Ψάχναμε σπίτι για να ζήσουμε μαζί. Είχε όνειρα. Δε θα μπορούσε να κάνει η ίδια κακό στον εαυτό της.", ανέφερε ο μάρτυρας.

Πυροσβέστης: Ηταν προσχεδιασμένη η φωτιά

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο πυροσβέστης, ο οποίος έσπευσε στο διαμέρισμα οτι η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη. «Πήραμε μια κλήση για εμπρησμό» κατέθεσε ο πυροσβέστης, προσθέτοντας «σπάσαμε την πόρτα γιατί ήταν κλειδωμένη. Υπήρχαν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία, τουλάχιστον τρεις. Ψάχναμε στα δωμάτια. Τους βρήκα στο υπνοδωμάτιο κάτω στο πάτωμα, διπλα- δίπλα. Το κορίτσι ήταν αναίσθητο, το πήρα αγκαλιά για να το βγάλω έξω. Η κοπέλα ήταν πολύ χτυπημένη, δεν ξέρω σε πιο σημείο. Είχα γεμισει όμως αίματα.

Δικαστής: από την εμπειρία σας πιστεύετε ότι η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη ή προκλήθηκε από καπου.;

Μάρτυρας: Ήταν προσχεδιασμένη η φωτιά. Δεν προκλήθηκε τυχαίως. Δεν μπορώ να ξέρω αν σχεδιάστηκε πριν από καιρό, πριν μερες, ή μια ώρα πριν.

Μάρτυρας υπεράσπισης

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ψυχίατρος κ. Καραμπατσος, ο οποίος διενήργησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως είπε στους δικαστές κι ενόρκους, ο κατηγορούμενος πάσχει από συναισθηματική διαταραχή και διαταραχή προσωπικοτητας, κυρίως ναρκισσιστικου τυπου, που αδυνατεί να διαχειριστεί μια αντίθετη γνώμη.

" Το άγχος το οποίο κυριεύει αυτούς τους ανθρώπους είναι μη ελεγξιμο", είπε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Γνώριζε την απαξία της πράξης του;

Μάρτυρας: Γνώριζε, όμως μπορούσε να το αποτρέψει; Να το διαπραγματευτεί;Η γνώμη μου είναι όχι. Αυτός που έχει αυτή τη διαταραχή έχει ανεξέλεγκτο άγχος, δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Πρ. : Το έντονο άγχος οδηγεί κάποιον να μην έχει αντίληψη του τι κάνει;

Μάρτυρας: Οχι. Οδηγεί μόνο σε αδυναμία διαπραγμάτευσης.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 20 Νοεμβρίου λόγω αποχής της γραμματέως.