Για νέο μετασεισμό ύψους έως 5,9 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες ή μέρες έκανε λόγο ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Ζάκυνθο.

Ωστόσο, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αφού ο σεισμός θα έχει σαφώς μικρότερη ένταση, ενώ συνέστησε στους κατοίκους να αποφεύγουν τα παλιά κτίρια, καθώς και όσα έχουν υποστεί ζημιές.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι η Ζάκυνθος γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς αν ο σεισμός είχε γίνει πιο κοντά στο νησί θα υπήρχε πρόβλημα.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η ενέργεια του σεισμού πήγαινε προς την Ιταλία και για αυτό τον λόγο έγινε αισθητός ακόμα και μέχρι τη Μάλτα.

Το φαινόμενο εξελίσσεται τελείως ομαλά, δήλωσε και ο Άκης Τσελέντης, μιλώντας και εκείνος για μετασεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτός ο σεισμός «πρέπει να γίνει» και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

«Κατά 98% πιστεύω ότι ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Η Ζάκυθνος και η Κεφαλονιά είναι φρούρια» τόνισε ο ίδιος, επικαλούμενος τους νέους κανονικούς αντισεισμικής προστασίας, υπογραμμίζοντας πάντως ότι υπάρχει πάντα ένα θέμα με τις κατολισθήσεις.