Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 ολοκληρώνεται η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη. Καλημέρα Μακεδονία. Το "ΟΧΙ" αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας, όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσα από το cockpit του μαχητικού αεροσκάφους.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε «Κύριε Επισμηναγέ, τόσον εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεστε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας. Χρόνια Πολλά» για να λάβει εκ νέου την ευχή του ιπτάμενου για «χρόνια πολλά».

Ο πιλότος, Επισμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του με το μαχητικό αεροσκάφος, αλλά και με το μήνυμα που έστειλε μέσα από το πιλοτήριο.

Λίγο νωρίτερα οι κύριοι Παυλόπουλος και Ματαρέλα βρέθηκαν στο Γ' Σώμα Στρατού, όπου και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων του 1940, ενώ αυτή την ώρα οι δύο Πρόεδροι βρίσκονται στο χώρο της παρέλασης, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ιταλός Πρόεδρος αναμένεται, με δήλωσή του, να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του ιταλικού λαού για τα δείνα που προκάλεσε στον Ελληνισμό ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940.

Ο Ιταλός πρόεδρος έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και όπως γράφει η «Καθημερινή», να ζητήσει επισήμως συγγνώμη για λογαριασμό της χώρας του για τα δεινά που προκάλεσε ο πόλεμος αυτός και τα όσα επακολούθησαν, στον ελληνικό λαό.

Θα είναι η πρώτη φορά που από πλευράς Ρώμης θα γίνει κάτι τέτοιο, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ενώ δεν υπολείπεται συμβολισμών και η παρουσία στη στρατιωτική παρέλαση του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας.
Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη γίνεται κάτω απο δρακόντει μέτρα ασφαλείας, αφού την ίδια ώρα έχουν

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη από μαχητικό αεροσκάφος F 16 της Ομάδας «Ζευς».
Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.