Επίσκεψη στον ξενώνα «Εστία», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που έχει γίνει το σπίτι είκοσι ασυνόδευτων παιδιών- προσφύγων, πραγματοποίησαν ο Επίσκοπος Θεσπιών, Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Αγγελική Λεβέντη.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνομίλησε με τα παιδιά που έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους. «Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω και εκ μέρους του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου την «Εστία» και όλους τους ανθρώπους της, για το σημαντικό έργο που φέρνουν εις πέρας καθημερινά. Σας θαυμάζω για τη θαλπωρή και την αγκαλιά που προσφέρετε καθημερινά σε αυτά τα παιδιά», τόνισε και ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, γενικό διευθυντή της «Αποστολής», για το συνολικό έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού.

Ο πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας, επεσήμανε πως η Εκκλησία στάθηκε από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης στο πλευρό των συνανθρώπων μας και των ανήλικων παιδιών, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας. «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο που όλοι εσείς εδώ στην ‘'Αποστολή'' έχετε καταφέρει να περάσετε το μήνυμα ‘'Αγάπη χωρίς ταμπέλες''», συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία, συζήτησε με το προσωπικό της «Εστίας» και με τα παιδιά, για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Αγγελική Λεβέντη, από την πλευρά τους, ανέφεραν πόσο σπουδαίο είναι το έργο που τελεί η «Εστία» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη μια πραγματική οικογένεια και διαβεβαίωσαν ότι θα συνδράμουν στο έργο του ξενώνα, με κάθε δυνατό τρόπο.

Η οικογένεια της «Εστίας», το προσωπικό και τα παιδιά που φιλοξενούνται, ήταν εκεί για να τους παρουσιάσουν το έργο που επιτελεί καθημερινά ο ξενώνας, το οποίο βασίζεται στον σεβασμό της διαφορετικότητας και στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, να σταθούν η Εκκλησία και η «Αποστολή» πλάι σε παιδιά που έφτασαν στην Ελλάδα, μόνα και απροστάτευτα, διασχίζοντας χιλιάδες χιλιόμετρα.

Η υπεύθυνη προγραμμάτων της «Αποστολής», Β. Λεοντάρη, ευχαρίστησε τους επισκέπτες εκ μέρους του γενικού διευθυντή, Κωνσταντίνου Δήμτσα, ενώ τα παιδιά τούς μοίρασαν μικρά-συμβολικά δώρα που είχαν φτιάξει.«Σας καταθέτω τον σεβασμό μου και δεσμεύομαι για την επόμενη συνάντησή μας», δήλωσε, τέλος, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, αποχαιρετώντας τα παιδιά.

Η «Εστία», ο ξενώνας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της «Αποστολής», έχει φιλοξενήσει από το 2011 περισσότερα από 400 απροστάτευτα προσφυγόπουλα.