«Αν ο πατριωτισμός λέγεται εξτρεμισμός τότε ναι, ο Κατσίφας ήταν εξτρεμιστής όπως όλοι εμείς οι Βουλιαρατινοί» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην πρόεδρος του χωριού Βουλιαράτες, Παντελής Κουρεμένος.

«Ο Κατσίφας έκανε το λάθος να είναι περισσότερο πατριώτης, να ζει και να αναπνέει για την ελληνική σημαία. Αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος» συνέχισε ο ίδιος και εξέφρασε την εκτίμησή του για το πώς εκτιλύχθηκε το περιστατικό.

«Η προκλητική παρουσία της αλβανικής αστυνομίας και κατά πάσα πιθανότητα μια μικρή εμπλοκή λόγου με έναν από τους αστυνόμους ανάγκασε τον Κώστα να πάει να πάρει το όπλο και να πυροβολήσει στον αέρα. Αν παρακολουθήσετε το βίντεο οι πυροβολισμοί δεν ακούγονται από το όπλο που κρατάει ο Κατσίφας. Ο Κατσίφας πυροβόλησε στον αέρα μπροστά στο μνημείο των δασκάλων που εκτελέστηκαν από το καθεστώς του Χότζα. Δεν ήταν καθόλου απειλητικοί οι πυροβολισμοί του Κατσίφα, αν ήθελε να σκοτώσει αστυνομικό θα το είχε κάνει και αυτοί το ξέρουν πάρα πολύ καλά.»

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να επιμείνει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα: «Ένας πρωθυπουργός μιας σοβαρής χώρας και μιας χώρας που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ δεν μπορεί να βγάλει το πόρισμα πριν την έρευνα. Αυτό που όφειλε να κάνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ήταν να διατάξει δικαστική έρευνα για να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση.»