Γραπτό θέλει τώρα η Εισαγγελία να καταθέσει το αίτημά του για να παραλάβει τη σορό του γιού του, ο πατέρας του 35χρονου ομογενούς που έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Η οικογένεια μιλάει για νέα ταλαιπωρία καθώς  τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές καλούσαν την οικογένεια να παραλάβει τη σορό και στη συνέχεια υπαναχώρησαν επικαλούμενες τη διεξαγωγή δεύτερης, ανεξάρτητης, έρευνας.

Επίσης σύμφωνα με ανακοινωση ΕΛΑΣ αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας θα μεταβεί, σήμερα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στην Αλβανία, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας.

Ο Έλληνας αξιωματικός θα συνεργαστεί με την αλβανική αστυνομία προκειμένου να λάβει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα γύρω από τις περιστάσεις του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα την 28η Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες.

Την ίδια ώρα, πάντως, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων (της ομάδας RENEA) έχουν καταγράψει τη δολοφονία του Κατσίφα και το σχετικό υλικό έχει κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές της Αλβανίας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Ιωαννίνων και σε αυτή περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Κ. Κατσίφα, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητας του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του.

Εμφανής είναι πλέον ο φόβος που εκφράζεται, για συγκάλυψη της εκτέλεσης Κατσίφα από τις αλβανικές Αρχές οι οποίες ουσιαστικά εκβιάζουν με γραφειοκρατικά τερτίπια, την οικογένεια και ουσιαστικά την Ελλάδα. Ουσιαστικά οι αλβανικές Αρχές επιδιώκουν να δεχτεί η οικογένεια και μαζί η Ελλάδα, την δική της επίσημη εκδοχή για τη δολοφονία Κατσίφα.

Τα Τίρανα "ποντάρουν" στην κούραση και εξάντληση της οικογένειας, πιστεύοντας πως στο τέλος θα δεχτεί τις "υποδείξεις" των εισαγγελικών Αρχών, ώστε να παραλάβει τον νεκρό και να τον κηδεύσει.