Βαρύς ήταν και για τον Οκτώβριο ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στην Αττική, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα, ενώ περισσότερες από 24.000 παραβάσεις έγιναν καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Δημοκρατία'', εκτός από τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν συνολικά 604 άτομα σε 507 ατυχήματα, οι 19 από αυτούς σοβαρά και οι 585 πιο ελαφρά.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η απρόσεκτη οδήγηση, η παραβίαση πινακίδων και η παραβίαση κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Παράλληλα, η μη χρήση προστατευτικού κράνους προκάλεσε σοβαρότερους τραυματισμούς σε οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων.

Το ίδιο διάστημα, από τους ελέγχους της Τροχαίας διαπιστώθηκε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός παραβάσεων , συγκεκριμένα 24.787 από τις οποίες οι 828 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Ωστόσο 2.857 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας , 1.651 για μη χρήση κράνους, 886 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 788 για μη χρήση ζώνης ασφάλειας, 771 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ και 333 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.