Μέσα στις επόμενες μέρες επανέρχονται τα δρομολόγια του μετρό από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα (γραμμή 3), τα οποία και ανεστάλησαν με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ από την 1η Νοεμβρίου, προκαλώντας αναστάτωση και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επείγον έγγραφο, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας, προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, επιρρίπτοντας στην ουσία ευθύνες στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, ζητά τους λόγους για τους οποίους έγινε από την ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Ο γενικός γραμματέας θέτει επίσης το ερώτημα, αν προηγήθηκε έγκριση από τον ΟΑΣΑ και από το υπουργείο Μεταφορών και ζητά να επανέλθει άμεσα η κυκλοφορία της γραμμής στον αρχικό της σχεδιασμό.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, Σπύρος Ρεβύθης, είπε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν ήταν ενημερωμένη για τη συγκεκριμένη αλλαγή.

«Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ανενημέρωτος, είπε ότι η ενέργεια της ΣΤΑΣΥ είναι παράνομη και καταχρηστική και δεν φέρει τη δική του υπογραφή. Και είπε στον γενικό γραμματέα 'αύριο θα στείλεις επιστολή να επαναφέρουν στην πρότερη κατάσταση τα δρομολόγια γιατί ταλαιπωρείται ο κόσμος'» τόνισε ο κ. Ρεβύθης.