Για την άμεση επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής με την διεξαγωγή άνω των 15 συνεδριάσεων τον μήνα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, Πρόεδρο Εφετών κ. Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος σε αντιπροσωπεία δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμαδιάνος δεσμεύτηκε πως η δίκη θα επιταχυνθεί με διεξαγωγή άνω των 15 δικασίμων μηνιαίως, εκ των οποίων όχι περισσότερες των 3-4 στον Κορυδαλλό.

Σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύτηκε η διεξαγωγή της δίκης να γίνεται κατά κανόνα στο Εφετείο προσωρινά, στην προοπτική της πλήρους και η αποκλειστικής διεξαγωγής της στο Εφετείο. Επίσης, όλα τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου θα απαλλαγούν από κάθε άλλη υπηρεσία από τον Ιανουάριο 2019 και μέχρι τη λήξη της δίκης.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κατέθεσαν στον κ. Σταμαδιάνο νέο, συμπληρωματικό υπόμνημα, το οποίο απευθύνεται και στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, στον οποίο εστάλη, και ο οποίος-όπως αναφέρουν- εξακολουθεί εδώ και έναν μήνα να μην απαντά στο αίτημά τους για συνάντηση.

Σε αυτό επισημαίνουν πως παρά την έκδοση υπουργικής απόφασης το 2016 σύμφωνα με την οποία είχε οριστεί ως αίθουσα διεξαγωγής της δίκης η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών και οριζόταν πως μόνο κατ´ εξαίρεση θα δικάζεται η υπόθεση στον Κορυδαλλό, αυτή δεν τηρήθηκε.

Μετά τις δεσμεύσεις του κ. Σταμαδιάνου οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής τονίζουν πως αναμφισβήτητα οι εξαγγελίες είναι θετικές και ανταποκρίνονται στα αιτήματα επιτάχυνσης και ποιοτικής διεξαγωγής της δίκης.

«Προσδοκούμε στην υλοποίησή τους, στην οποία και θα συμβάλουμε.Το αίτημα αποκλειστικής διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο σύμφωνα και με την αναφερόμενη στο υπόμνημα Υπουργικής Απόφασης και λήξης επιτέλους των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό το συντομώτερο δυνατό παραμένει εκκρεμές» αναφέρουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.