Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας 20 κατηγορούμενοι στους οποίους αποδίδονταν η συμμετοχή σε κύκλωμα trafficking, το οποίο εκμεταλλεύονταν γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος, γνωστός ο «Mr Χωριάτικο».

Η δίκη άρχισε τον περασμένο Μάιο και ολοκληρώθηκε μετά από πέντε συνεδριάσεις.

Οι κατηγορούμενοι ομόφωνα και σύμφωνη εισαγγελική πρόταση απαλλάχθηκαν από τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις γυναίκες αλλοδαπές που είχαν καταγγείλει το κύκλωμα δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο.

Ανάλογη δικογραφία είχε φτάσει στο εδώλιο το 2015. Η κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για τέσσερις εκ των 23 κατηγορουμένων, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Αγγ. Γιαννακόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών. Στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν ποινές από δέκα έως δωδεκάμισι έτη. Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας εκκρεμεί.