Για τα καλά έχει ανοίξει η κυβερνητική προεκλογική βεντάλια, σε σειρά θεμάτων που εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι μπορεί να αντιστρέψει το δυσμενέστατο εις βάρος της κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Το σχέδιο «Αλέξη δώστα όλα» έχει μπει για τα καλά σε εφαρμογή, με την κυβέρνηση να τάζει χιλιάδες προσλήψεις, με απώτερο στόχο να κερδίσει την ψήφο των πολιτών. 

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη συμφωνία Εκκλησίας - Κράτους, με την οποία, μεταξύ άλλων, απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση έσπευσε να το εκμεταλλευτεί, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλου να ξεκαθαρίζει ότι στη θέση των ιερέων θα γίνουν προκηρύξεις για να καλυφθούν οι ανάγκες του κοινωνικού κράτους. 

«Μέσα στο 2019 θα μονιμοποιήσουμε τα προγράμματα της Βοήθειας στο σπίτι και θα προχωρήσουμε σε 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Να σημειωθεί τις 10.000 προσλήψεις επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός, στη τηλέοραση του Alpha ενώ, μίλησε για άλλες 8.500 προσλήψεις στο Δημόσιο λόγω αποχωρήσεων.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα θετικά της συμφωνίας με την Εκκλησία τόνισε πως το πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα θα είναι οι 10.000 νέες θέσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν μέσα στο 2019.

Σε αυτό βέβαια που δεν απάντησε με πειστικό τρόπο ο πρωθυπουργός είναι εάν ο προϋπολογισμός έχει τα κονδύλια για να σηκώσει 10.000 νέες προσλήψεις που θα κοστίσουν περί τα 200 εκατ. ευρώ. 

Μπαράζ προσλήψεων εκπαιδευτικών υπόσχεται ο Γαβρόγλου

«Μπαράζ» προσλήψεων πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής. Ήδη ανακοινώθηκαν 3.213 προσλήψεις στην Α'/θμια και Β'/θμια ειδική εκπαίδευση

Σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έκανε λόγο για 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από το 2019.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα αναδρομικά των καθηγητών των ΑΕΙ, ο κ. Γαβρόγλου, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει πως σε βάθος τριετίας θα προσληφθούν 15.000 εκπαιδευτικοί, 4.500 το 2019, 5.250 το 2010 και 5.250 το 2021.

«Όπως ξέρετε, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πρέπει και εμείς να δούμε με ποιο καλύτερο τρόπο -πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας- θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο σύστημα των προσλήψεων», τόνισε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

«Βεβαίως, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα δημοσιεύματα ότι όλα αυτά είναι παροχολογία, ότι όλα αυτά δεν έχουν υλική βάση. Τα είπαν πριν τη δημοσίευση του Προϋπολογισμού, αλλά όταν είδαν ότι στον Προϋπολογισμό προβλέπεται το κονδύλι, δεν εξέφρασαν ούτε ένα στοιχείο αυτοκριτικής».

Μιλώντας για την την επιστροφή των αναδρομικών στους καθηγητές των ΑΕΙ τόνισε: «σήμερα, λοιπόν, με την καταβολή των αναδρομικών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και καθηγητές των ΤΕΙ, όπως και στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μαζί και το εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό, λύνουμε μία αδικία από τις πολλές που έχει υποστεί αυτός ο τόπος και από τις πολλές που έχουν υποστεί οι διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες. Το ίδιο γίνεται και για τους ερευνητές και για τους ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες των ερευνητικών μας κέντρων».

«Νομίζουμε πάλι ότι είναι ένα στέρεο βήμα προς την κανονικότητα, ένα στέρεο βήμα που θα μας βοηθήσει και στη συγκρότηση του ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχουμε με τη συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων και τις συνέργειες ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Και είναι πραγματικά μία ακόμη, μικρή ενδεχομένως αλλά σημαντική ψηφίδα σε αυτό το νέο μωσαϊκό που απεικονίζει μία νέα πραγματικότητα και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Μπαράζ προκηρύξεων για προσλήψεις από το υπουργείο Οικονομικών

Στην πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό την ΑΑΔΕ καθώς και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες του.

Παράλληλα μόνιμοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν και τις νέες υπηρεσίες στις υπό ίδρυση και λειτουργία των ελεύθερες ζώνες εμπορίου στις οποίες εμπλέκεται εξ΄ ολοκλήρου η ΑΑΔΕ.

Στις 17 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πλήρες πλαίσιο για τη σύσταση των νέων υπηρεσιών. Το ΑΣΕΠ έχει επεξεργαστεί ήδη δύο προκηρύξεις που αφορούν στην ΑΑΔΕ, ενώ θα ακολουθήσει και μια τρίτη μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, με πτυχία οικονομικών σπουδών και νομικής και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Η πρώτη προκήρυξη που θα εκδοθεί αφορά 75 θέσεις στην ΑΑΔΕ και η δεύτερη προκήρυξη που θα εκδοθεί αφορά 100 θέσεις στην ΑΑΔΕ, μίας μόνο ειδικότητας: ΠΕ Πληροφορικής

Ο τρίτος διαγωνισμός, θα αφορά την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων όπου θα προσληφθούν 160 άτομα.

Η πρώτη προκήρυξη θα ζητά προς πρόσληψη 75 άτομα ΔΕ και ΤΕ τακτικού προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στο υπουργείο Πολιτισμού

Έρχονται 350 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού έχει ήδη δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να υπογράψουν πεντάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από Φύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ημερήσιοι-νυχτερινοί) και Βοηθητικό Προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης (καθαριστές)