Χωρίς ενδιάμεσες μετεπιβιβάσεις θα εκτελούνται και πάλι από αύριο, Σάββατο 10 Νοεμβρίου, τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών, τα δρομολόγια της γραμμής 3 του μετρό προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) επανέρχονται στο προηγούμενο σχεδιασμό.

Αυτό σημαίνει, ότι οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στο σταθμό «Δουκίσης Πλακεντίας».

Τα δρομολόγια με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από το σταθμό «Αγία Μαρίνα», ενώ οι συρμοί που θα ξεκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Αγία Μαρίνα».

Σύμφωνα με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες, «ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου, αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ». Παρά ταύτα, αναφέρει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, «η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους».

Μάλιστα, η εταιρεία υποστηρίζει, ότι «η επαναφορά στον προηγούμενο σχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου, λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψη ανταλλακτικών».