Σε δεκαεπτά χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε 74χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για την επίθεση με κυνηγετική καραμπίνα στον 73χρονο γείτονά του, με τον οποίο φαίνεται να είχαν κτηματικές διαφορές.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Μαγνησία, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όταν ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τον γείτονα του έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους. Όπως κατατέθηκε στη δίκη, οι δύο άνδρες βρίσκονταν επί χρόνια σε αντιπαράθεση και πάνω στην κορύφωση της κόντρας που προηγήθηκε ο 74χρονος τον τραυμάτισε στον θώρακα και στο χέρι. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει και αυτοτραυματίστηκε ελαφρά με μαχαίρι.

Ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος στο δικαστήριο λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, περιγράφοντας σε δικαστές και ενόρκους το επεισόδιο. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.