Φόβους για έναν μαύρο «Νοέμβρη», με την ΕΛ.ΑΣ. σχεδόν διαλυμένη μετά τις τελευταίες κρίσεις, εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες στελέχη της Κατεχάκη. Οι εκδηλώσεις για την 17η Νοεμβρίου, η περίοδος που χτυπούν οι οργανώσεις «ΟΛΑ» και «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ο κίνδυνος νέων καταδρομικών επιθέσεων από αντιεξουσιαστές, όπως και η 10η επέτειος από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου δημιουργούν συνθήκες τρόμου και «ασφυξίας» στην ΕΛ.ΑΣ.

Με τον φόβο να υπάρξει κάποιο δραματικό γεγονός, ύστερα και από τη νέα τακτική της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για «σκληρή στάση απέναντι σε όλους», υπάρχει γενική αναταραχή. Και όλα αυτά όταν ο «Ρουβίκωνας» φτάνει στο σημείο να οργανώνει «ρεμπέτικες βραδιές» στα πανεπιστήμια και να κάνει έλεγχο ταυτοτήτων σε αστυνομικούς που τους «πολιορκούν» στα σπίτια τους, προκειμένου τάχα να τους απενεργοποιήσουν, σε έναν απόλυτο ευτελισμό της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή είναι η νέα τακτική για αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα», με παρακολούθηση σπιτιών και καθημερινές προσαγωγές, που ζητούσε ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Επιπλέον, έχουν φύγει από τις κεντρικές υπηρεσίες αστυνόμευσης της ΓΑΔΑ τουλάχιστον δέκα έμπειροι αστυνομικοί που είχαν χειρισθεί παρόμοιες καταστάσεις και έχουν αντικατασταθεί με αστυνομικούς που έχουν εμπειρία μόνο από «κυνήγι» κακοποιών και από εξιχνιάσεις εγκλημάτων. Ακόμα, πολλοί αστυνομικοί που έχουν πλέον καίριες θέσεις υπηρετούσαν κυρίως στην επαρχία και δεν γνωρίζουν καθόλου την Αττική.

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.