Εξηγήσεις μέσω έγγραφων υπομνημάτων, δίνοντας τις δικες τους απαντήσεις, κατέθεσαν η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα επτά στελέχη της Folli Follie στον οικονομικό εισαγγελέα, Γιάννης Δραγάτση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που έχει στα χέρια του την υπόθεση και την προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς θα αποφασίσει, τις επόμενες εβδομάδες, εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για αυτά τα δύο αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος ο κ. Δραγάτσης άλλωστε είχε καλέσει τους δέκα εμπλεκόμενους στην υπόθεση να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις.Σημειώνεται ότι οι ύποπτοι παρείχαν δια υπομνημάτων τις εξηγήσεις οι οποίες παραδόθηκαν στον εισαγγελέα δια μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους.

Αναφορές στο νομικό σκελος

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπόπτοι στα υπομνήματα τους περιορίστηκαν στο νομικό σκέλος της υπόθεσης. Ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης, η σύζυγος του Κατερίνα αλλά και ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος (ο τελευταίος εκπροσωπηθηκε από διαφορετικό δικηγορικό γραφειο) αρνήθηκαν τις κατηγορίες και περιορίστηκαν να αναπτύξουν τα νομικά επιχειρήματα τους για τη μη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απάτης.

Εξηγήσεις έδωσαν επισης ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

Η πλειονότητα φέρεται έστρεψε τις ευθύνες προς την Ασία και το γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι από εκεί προερχονταν τα οικονομικά στοιχεία που τώρα θεωρουνται παραποιημένα.