Πρόκειται για τη δημιουργία της πρώτης διαδικτυακής πλατφόρμας μικροχρηματοδότησης ενέργειας στην Ελλάδα, που σχεδίασε, ανέπτυξε και στηρίζει ο κορυφαίος ιδιώτης προμηθευτής και παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Στην πρώτη εκστρατεία που φιλοξενείται στην πλατφόρμα, ο Όμιλος ΗΡΩΝ συνεργάζεται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία HOPEgenesis με στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 5.000 € (πέντε χιλιάδων ευρώ). Με το ποσό αυτό θα καλύψει το σύνολο των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια για το παιδικό δωμάτιο ενός παιδιού που θα γεννηθεί στη Δονούσα, από την πρώτη μέρα της γέννησής του μέχρι και τα δεκαοκτώ του χρόνια.

Με την ανάπτυξη της πλατφόρμας «Share the Light» ο ΗΡΩΝ βάζει στόχο να χορηγήσει το ρεύμα που θα χαρίσει στο παιδί της HOPEgenesis τα πρώτα βραδινά του παραμύθια και θα τροφοδοτήσει τη μόρφωση και τα χόμπι του.

Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη διαδικτυακή καμπάνια, απλά κάνοντας κλικ στο www.sharethelight.gr και δωρίζοντας ο καθένας το ποσό που επιθυμεί. Με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας και τη χορήγηση πέντε ευρώ (5 €) δωρίζεται αρκετό ρεύμα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών για πέντε (5) μέρες ή την κάλυψη θέρμανσης/ψύξης για 14 μέρες περίπου. Και ο ΗΡΩΝ για να στηρίξει ακόμα περισσότερο την ευγενική χορηγία των καταναλωτών θα διπλασιάζει το ποσό κάθε δωρεάς που θα καταθέτουν.

Ο Όμιλος ΗΡΩΝ στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με τους GRIDMATES δημιουργώντας την πλατφόρμα «Share the Light». Μια πλατφόρμα crowdfunding, με σκοπό την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ΜΚΟ. Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πρόσβασης σε βασικά αγαθά, όπως η ενέργεια στην Ελλάδα της κρίσης, ο Όμιλος ΗΡΩΝ επιχειρεί να ικανοποιήσει την ανάγκη αυτή με διαφάνεια και αξιοπιστία μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής GRIDMATES και να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Στόχος του Ομίλου ΗΡΩΝ είναι να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό που θα κινητοποιήσει όλους τους φορείς οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας στη χώρα.

Πάρε κι εσύ τη δύναμη της ενέργειας στα χέρια σου.

Η HOPEgenesis είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 από το Μαιευτήρα-Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρούργο, Δρ. Στέφανο Χανδακά (MD, MBA, PhD) και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα την καταπολέμηση της συνεχώς αυξανόμενης υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, η οποία στις απομακρυσμένες περιοχές οφείλεται κυρίως στην περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές και γυναικολογικές υποδομές και σε άλλες δυσκολίες που αποτρέπουν τις γυναίκες από το να γίνουν μητέρες. Για τις δράσεις της, η οργάνωση τιμήθηκε πρόσφατα με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη», το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών.

Σχετικά με τον ΗΡΩΝ

Ο Όμιλος ΗΡΩΝ αποτελεί τον πρώτο ιδιώτη προμηθευτή και παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα, με στέρεες βάσεις, καινοτόμες δράσεις και αξιοπιστία. Από το 2009 κι έπειτα πορεύεται με την αξιοπιστία δύο μεγάλων ενεργειακών Ομίλων: τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και την ENGIE. Το 2004 κατασκεύασε την πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, την ΗΡΩΝ Ι, ισχύος 147 MW και το 2009 λειτούργησε το δεύτερο σταθμό συνδυασμένου κύκλου, τον ΗΡΩΝ ΙΙ, ισχύος 435 MW. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ομίλου ΗΡΩΝ http://www.heron.gr/

Σχετικά με την GRIDMATES

Η εταιρεία GRIDMATES βοηθάει τους παρόχους ενέργειας να δημιουργήσουν προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η GRIDMATES είναι μία καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα για έξυπνες δωρεές ηλεκτρικής ενέργειας. Ο στόχος της GRIDMATES είναι να εξαλείψει την ενεργειακή ένδεια παγκοσμίως. Πρόκειται για έναν συνδυασμό υπηρεσιών Λογισμικού, Έξυπνων Ενεργειακών Λύσεων και Κοινωνικής Συνεισφοράς από υψηλού επιπέδου ειδικούς στο χώρο των επιχειρήσεων, της ενέργειας και της τεχνολογίας. Είναι παγκόσμια καινοτομία και έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Ενέργειας της Αμερικής (US Dept. of Energy).