Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, όπου διεξάγεται το 3ο Thessaloniki Summit.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυξημένα και η είσοδος στο Συνεδριακό Κέντρο, επετράπη μόνο σε προσκεκλημένους και διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί ότι πέριξ του Βελλιδείου, υπήρχαν κλούβες των ΜΑΤ 

Κλειστή, επίσης, ήταν η Λεωφόρος Στρατού μπροστά από το Βελλιδειο

Νωρίτερα, η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι αυξημένη, ενώ η Τροχαία βρισκόταν επί ποδός για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, υπήρχαν αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Κυκλοφοριακό χάος

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το voria.gr χάος επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο

Η Θεσσαλονίκη «πνίγεται» από αυτοκίνητα λόγω των  έκτακτων ρυθμίσεων που έχουν οδηγήσει σε κυκλοφοριακό μπλάκ ουτ.

Συγκεκριμένα, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της πόλης, είναι μπλοκαρισμένη και η κυκλοφορία στο κέντρο είναι σχεδον αδύνατη, με τα αυτοκίνητα στους κεντρικότερους δρόμους να πηγαίνουν σημειωτόν. Ουισιαστικά έχουν αποκλειστεί σχεδόν όλες οι δυνατές πορείες από ανατολικά και δυτικά προς το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κανονικό χάος.

Για μία ακόμη φορά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που λαμβάνονται και οι αποκλεισμοί δρόμων για την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη προκαλούν τεράστια ταλαιπωρία και αγανάκτηση στους πολίτες. Και αυτό είναι κάτι που επιτέλους πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι σχεδιάζουν τα μέτρα. Είναι λογικό να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας για τον πρωθυπουργό αλλά δεν είναι λογικό να νεκρώνει μία ολόκληρη πόλη επί ώρες.  Η κατάσταση σήμερα έφθασε στο μη περαιτέρω.