Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε στρατιωτικός δικαστής, υποστηρίζοντας ότι η διαφορά που υπάρχει στο όριο συνταξιοδότηση ανάμεσα στη στρατιωτική και τη πολιτική δικαιοσύνη, είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικοί δικαστές αποχωρούν υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι το βαθμό του στρατιωτικού δικαστή Α΄μόλις συμπληρώσουν το 60ό έτος της ηλικίας τους και από το βαθμό του Αναθεωρητή και πάνω αποχωρούν στο 62ο έτος της ηλικίας τους. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου αποχωρούν μεν με την συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας τους εφόσον όμως έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια στην θέση αυτή (αντίθετα παρατείνεται η θητεία τους).

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές οι δικαστές των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών δικαστηρίων αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 65ό έτος της ηλικίας τους εφόσον κατέχουν έως και το βαθμό του Εφέτη ή του αντεισαγγελέα Εφετών και όσοι κατέχουν ανώτερο από αυτό βαθμό αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Ο στρατιωτικός δικαστής ο οποίος προσέφυγε στο ΣτΕ, ατέχει το βαθμό του Αναθεωρητή Β΄ (βαθμός αντίστοιχος του αρεοπαγίτη) και συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο «ως ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του, λόγω συμπλήρωσης του 62ου έτους της ηλικίας του».