Τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο έληξαν γρήγορα και οι καταστροφές ήταν περιορισμένες σε σχέση με άλλες χρονιές. Επιτυχία θα ήταν να μην ανάψει καμία μολότοφ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Ερωτηθείς αν θα ήταν εφικτό να μη γίνουν επεισόδια: «Βεβαίως θα ήταν εφικτό αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό από τη μια μέρα στην άλλη, θα έπρεπε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και όχι με μια εβδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου προετοιμασία και όχι με μόνο αστυνομική προετοιμασία. Θα έπρεπε να κάνουμε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από άσυλο παρανομιών και άσυλο κακοποιών να αναπνεύσουν από παιδεία, θα έπρεπε να υπάρχει ένα δίκτυο περιπολιών και αστυνόμευσης ώστε να μην μπορούν να κινούνται οι κουκουλοφόροι. Θα έπρεπε η περιοχή των Εξαρχείων να αναπνεύσει από πολιτισμό, να μπει και κάποιος άλλος εκτός από τους εμπόρους ναρκωτικών, τους κουκουλοφόρους και τους αντιεξουσιαστές. Θα έπρεπε να φτιάξουμε έναν ποινικό κώδικα που να τιμωρεί επιτέλους αυτόν που καταστρέφει ή να πληρώνει για τις καταστροφές και μετά θα ήμασταν αισιόδοξοι να εορταστεί μια επέτειος του Πολυτεχνείου όπως θα έπρεπε.»

Αναφερόμενος στη σύλληψη μέλους του Ρουβίκωνα: «Εστιάστε την προσοχή σας σε αυτόν που συνέλαβε η Αστυνομία και οδηγήθηκε για κακούργημα να δείτε αυτός πότε θα επιστρέψει στο 'θεάρεστο' έργο του. Να παρακολουθήσουμε αν αυτός τιμωρήθηκε ή πόσο τιμωρήθηκε.»

Για τις σχέσεις Αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή: «Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν σχέσεις της Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς. Η Χρυσή Αυγή για εμάς και ειδικά όταν κάποιοι εκδηλώνονται ακραία θα πρέπει να τιμωρούνται και εκείνοι όπως εκείνοι που δημιουργούν τέτοιες προϋποθέσεις στα Εξάρχεια. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το προσωπικό στίγμα του καθενός και η προσωπική πορεία, δεν είμαστε ένας μύλος που μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι.»

Διαβάστε επίσης:

Γης μαδιάμ το ΑΠΘ

Εφιαλτική νύχτα στο Πολυτεχνείο