H «Black Friday» φθάνει (αν και πολλά καταστήματα έχουν ήδη προχωρήσει σε προσφορές) και οι καταναλωτές ετοιμάζονται για αγορές, αλλά και οι έμποροι για αύξηση τζίρου.  

Ωστόσο, καταναλωτικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο (καθώς η Black Friday έχει αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα) προειδοποιούν τους καταναλωτές να προσέχουν τρεις «παγίδες» που μπορεί να κρύβει η μέρα:  

1. Προϊόντα ειδικά για την Black Friday: κάποια καταστήματα μέσα στη φούρια των αγορών βγάζουν μοντέλα που δεν είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που διαφημίζονται (πχ μπορεί να λείπει κάποιο χαρακτηριστικό), οπότε οι αγοραστές θα πρέπει να προσέχουν ότι αγοράζουν αυτό που θέλουν και όχι αυτό που μοιάζει με αυτό που θέλουν.  

2. Ακριβά ψώνια ενώ υπάρχουν ήδη πιο φθηνά προϊόντα: οι προσφορές της Black Friday μερικές φορές μας σπρώχνουν να αγοράζουμε κάποια ακριβά προϊόντα, ενώ στην πραγματικότητα κάποια εξίσου καλά είναι εξαρχής φθηνότερα.  

3. Εκπτώσεις που δεν είναι εκπτώσεις: προσοχή στις προσφορές που δεν είναι προσφορές, καθώς προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή όλο το χρόνο παρουσιάζονται ως εκπτωτικά την ημέρα της Black Friday.   Γ

ενικός κανόνας, κατά τις οργανώσεις καταναλωτών, είναι να ξέρουμε από πριν τι θέλουμε, να γνωρίζουμε την αρχική τιμή του προϊόντος (αλλά και τη διακύμανσή της) και να προσέχουμε την πραγματική προσφορά.