Μετά από αίτημα του, ο Τάσος Θεοφίλου θα λάβει αποζημίωση 20 ευρώ για κάθε ημέρα παραμονής του στις φυλακές στις οποίες παρέμεινε για διάστημα πέντε ετών. Η απόφαση ελήφθη από το Πενταμελές Εφετείο. Ο Θεοφίλου συνελήφθη το 2012 ως συνεργός στην ληστεία μετά φόνου σε τράπεζα της Πάρου και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών. Σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε.  

Με τη συνδρομή του δικηγόρου του, Κώστα Παπαδάκη, προσέφυγε στο δικαστήριο , που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι το ίδιο που εκδίκασε την υπόθεση του, διεκδικώντας αποζημίωση για τους 59 μήνες άδικης παραμονής του στην φυλακή για την υπόθεση ληστείας στην Πάρο το 2012.  

Η προσφυγή κατατέθηκε αμέσως μετά την ομόφωνη άρνηση του 5ου Τμήματος του Αρείου Πάγου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να αναιρέσει την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ιούλιο του 2017.  

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με ανάλογη εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου έκανε δεκτό το αίτημα του Θεοφίλου , ορίζοντας αποζημίωση 20 ευρώ, από τις 29 ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, για κάθε ημέρα άδικης κράτησης του Τάσου Θεοφίλου.