Σε μάχη εντυπώσεων αναφορικά με τη νέα πτέρυγα χειρουργείων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο πρώην γ.γ Δημοσίων Έργων επί κυβέρνησης Σαμαρά, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «δίνω σήμερα ορισμένα στοιχεία για την ιστορία του έργου γιατί βλέπω να γίνεται πάλι επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων τώρα που ολοκληρώνεται».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του:

Δίνω σήμερα ορισμένα στοιχεία για την ιστορία του έργου γιατί βλέπω να γίνεται πάλι επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων τώρα που ολοκληρώνεται.

- Μελετήθηκε από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, κυρίως, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου.

- Δημοπρατήθηκε το 2013,συμβασιοποιήθηκε το 2014 και ξεκίνησε η κατασκευή του επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το έργο εκτέλεσε η κρατική εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ η οποία εν τω μεταξύ είχε απορροφήσει τη ΔΕΠΑΝΟΜ.Η εποπτεία της εταιρείας ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών.

- Το έργο ολοκληρώνεται επί σημερινής κυβέρνησης.

- Η χρηματοδότηση του έγινε από το ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο πιστεύω ότι θα εγκαινιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ελπίζω να μην υπάρξει κυβερνητική απόπειρα να οικειοποιηθεί το έργο, όπως έγινε πρόσφατα με την υπογειοποίηση της διάβασης στην Μενεμένη.

Έρχονται, μάλιστα, τα εγκαίνια των κόμβων της Δυτικής Περιφερειακής, η επέκταση του αεροδιαδρόμου στο «Μακεδονία» και δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν το «μαύρο άσπρο».

Τα μεγάλα έργα ανήκουν στους πολίτες και συνήθως στην υλοποίηση τους συμβάλλουν διαδοχικές κυβερνήσεις.