Για «δημόσια Υγεία στο απόλυτο μηδέν» κάνει λόγο σε καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με το νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Όπως διαβάζουμε στο zantenewstime.gr, σύμφωνα με την Ομοσπονδία το νοσοκομείο «εφημερεύει χωρίς γιατρούς, μπάζουν νερά οι κλινικές, τα γραφεία και κλείνουν τις τρύπες με λευκοπλάστ»

Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εξυπηρετεί 40.000 μόνιμους κατοίκους και τριπλάσιο πληθυσμό το καλοκαίρι. Λόγω έλλειψης παθολόγου πολλές ημέρες το μήνα μένουν ακάλυπτα η κλινική και τα ΤΕΠ, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Δημόσια Υγεία στο απόλυτο μηδέν

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Εφημερεύει χωρίς γιατρούς
Μπάζουν νερά οι Κλινικές, τα γραφεία και κλείνουν τις τρύπες με λευκοπλάστ.
Κραυγή αγωνίας η επιστολή γιατρού Παθολόγου

Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς εξυπηρετεί 40.000 μόνιμους κατοίκους και τριπλάσιο πληθυσμό το Καλοκαίρι. Λόγω έλλειψης Παθολόγου πολλές ημέρες το μήνα μένουν ακάλυπτα η Κλινική και τα ΤΕΠ.

Είναι μόνο δύο οι ειδικευμένοι Παθολόγοι. Επίσης υπηρετεί ένας ειδικευόμενος και δύο Αγροτικοί.

19/11/2018 λειτουργούσε το Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα χωρίς Παθολόγο και αυτό θα συμβαίνει πολλές ημέρες το μήνα. Πόσο επικίνδυνο είναι;

Το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο με μία γιατρό. Τη Διευθύντρια βιοπαθολογίας.

Η αιμοδοσία λειτουργεί χωρίς γιατρό. Στη χειρουργική κλινική υπάρχουν δύο χειρουργοί. Ο χειρουργικός τομέας λειτουργεί με έναν ειδικευόμενο. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που χρήζουν διακομιδής σε Νοσοκομείο εκτός νησιού, καθίσταται αδύνατη η διακομιδή με συνοδεία γιατρού. Μεγάλος ο κίνδυνος για τη ζωή τους.

Μπάζουν νερά οι κλινικές και τα γραφεία των γιατρών. Πως επισκευάζονται; Με λευκοπλάστ.

Με επιστολή ο Παθολόγος Ιατρός δημοσιοποιεί τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Απολύτως χαρακτηριστική».