Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακό σιδηρόδρομο θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Παράλληλα, δεν θα εκτελεστούν και τα δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλοι την ημέρα οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (05:00 το πρωί) έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ η οποία θα ξεκινά από τις 10:45 έως τις 16:45.

Όλα τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ίδιο και η ΓΣΕΕ, που οργανώνει ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η Συνομοσπονδία καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους σε συμμετοχή, με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής σφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου συμμετέχει το ΠΑΜΕ, που οργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), ενώ μία μέρα νωρίτερα, την Τρίτη, απεργούν και οι δημοσιογράφοι.