Την Τετάρτη βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα νότια και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο.

Το κύριο χαρακτηριστικό όμως θα είναι η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς από νωρίς το μεσημέρι και από τα βόρεια, με γρήγορη ενίσχυσή τους σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά  και νότια από 11 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 19 βαθμούς και έως 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύκτα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.