Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακό σιδηρόδρομο θα μείνει η Αθήνα, ενώ δεν θα εκτελεστούν και τα δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Μόνο τα λεωφοεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Όλα τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Συνομοσπονδία καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους σε συμμετοχή, με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής σφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου συμμετέχει το ΠΑΜΕ, που οργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά συνέπεια δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.