Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει η χώρα με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους, αλλά και τα χιόνια ακόμα και στην Αττική.

Αναμένονται βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται και στα βόρεια ηπειρωτικά έως το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης έως το μεσημέρι. 

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 4 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και από το πρωί στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στα ανατολικά παράκτια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως και το μεσημέρι, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.